Карадайъ нападна Бойко: ГЕРБ ни завеща 20 млрд. дългове, 800 000 българи избягаха

ДПС дойде на власт, когато дългът на държавата беше над 17,5 млрд. лв. След два мандата в управлението дългът на страната беше само 1,5 млрд. лв. За 8 години участие във властта сме върнали 16 милиарда дълг, средно по 2 милиарда на година. Нещо повече – оставихме 8,5 милиарда лева във фискалния резерв, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Сърница.

В нея участваха евродепутатите от ДПС Искра Михайлова и Атидже Вели, социалният експерт д-р Хасан Адемов и Небие Кабак, втора в листата за Пазарджик. Водач на листата е Делян Пеевски.

След това за 10 години еднолично управление на ГЕРБ дългът на държавата скочи с 20 милиарда лева – средно по 2 милиарда дълг трупаха на година, каза Карадайъ. И цитира още една страшна статистика, резултат от едноличното управление – последното преброяване показа, че 800 000 души ги няма в България, напуснали са страната ни, припомни лидерът на ДПС.

Затова казахме, че моделът на едноличното управление е лош и трябва да си отиде, заяви Карадайъ.

И допълни: „После дойдоха едни, които уж искаха да променят модела ГЕРБ, а се оказа, че и те искат еднолично и еднопартийно да управляват. Щели сме да правим избори, докато те не станат 121, за да управляват сами. Но народът е мъдър.

Той казва на последните избори: „Писна ни от едноличното управление“. И от април 2021 г. произвежда една и съща структура на парламента, в която никой не може еднопартийно да управлява“.