Кървава Коледа: 12 младежи са убити при стрелба на празнично парти в Мексико (ВИДЕО)

Нападението е станало в хасиенда, която е била наета за празненство

Дванадесет души са убити при стрелба на коледно парти в Мексико. Нападението е станало в хасиенда или ранчо, наето за празненства в град Салватиера, съобщава NDTV.

При стрелбата са ранени 10 души, които са откарани в болница.

Жертвите са млади хора, които са участвали в „posadas“ – религиозни предпразнични събирания, на които се празнуват аспекти от историята на Коледа, съобщи фондация Tierra Negra.

Човек, който е присъствал на партито, но е помолил да остане анонимен от съображения за сигурност, разказва пред АФП, че около шестима души с дълги оръжия са влезли в заведението и са започнали да обикалят сред около 100 младежи, събрали се на събитието.

„Разбрахме, че не са поканени и когато ги попитахме кои са, започнаха да стрелят“, допълва той.

Жители разказват, че са чули изстрели и са видели ранени хора да тичат по улицата. Според местни медии нападението е извършено на разсъмване. Кметът на града осъди случая и каза, че оказва пълно съдействие на прокуратурата.

Гуанахуато тази година оглави класацията на щатите с най-много убийства в Мексико – 3029 досега, според официалните данни. До голяма степен случаите на насилие се дължат на присъствието и дейността на престъпни банди, включително двойка враждуващи наркокартели.