Касапница: 15 убити и десетки ранени при стрелба в Карловия университет в Прага (ВИДЕО и СНИМКИ)

Убиецът е студент във Факултета по изкуства на Карловия университет, където той е застрелял жертвите си

Над 15 души са убити, а най-малко 24 – ранени, при стрелбата в центъра на чешката столица Прага днес, предаде Ройтерс, като се позова на полицията. Тя идентифицира убиеца като студент във Факултета по изкуства на Карловия университет, където той е застрелял жертвите си. Мъжът бе открит мъртъв в същата сграда.

Бащата на убиеца е бил намерен мъртъв по-рано днес, съобщи още полицията. Чешки министър междувременно каза, че стрелбата не е свързана с тероризъм, предаде Франс прес.

„Полицията съобщи, че малко след 15:00 ч. (16:00 ч. българско време) са се отзовали на сигнал за стрелба във факултет на площад „Ян Палах“ в Стария град на Прага, след което обяви, че въоръженият нападател е мъртъв.

„Цялата сграда в момента се евакуира и има няколко загинали и десетки ранени на мястото“, написа полицията в социалната медийна платформа X, бивша Twitter.

Ръководството на факултета, информирайки за стрелбата в една от сградите му в Прага, разпрати писма по електронната поща на студентите си с текст: „Останете там, където сте. Не излизайте никъде, ако сте в зала в сградата. Заключете се и поставете мебели на вратите, изгасете осветлението.“