Късно е, либе, за китка: Николай Денков не познавал Алексей

Никога и по никакъв повод не съм се срещал с Алексей Петров. Това заяви по bTV премиерът Николай Денков в опит да тушира напрежението след изказването на Бойко Борисов, че именно Трактора е бил обединител на този кабинет.

Денков продължи с оправданията като посочи, че не знаел за задкулисни разговори. „Даже не ме интересуват. Мислейки за Божков и Алексей Петров си дадох сметка, че са сенки от миналото. Това са хора, които не познавам. Хората в кабинета също не ги познават“, продължи да се оплита Денков.

Премиерът на каишка подчерта, че никой не е идвал да му казва, че се е виждал с Алексей Петров, което е ясен маркер за неговата тежест в сглобката.

„Смятам ,че съвсем умишлено се вадят тези сенки от миналото, за да се попречи да се види какво правим в момента“, заяви Денков.

„Атаките от президентството започнаха още преди да е сформирано правителство. През цялото време от президентството има опити да не бъде сформирано и след това да бъде свалено това правителство“, каза Денков.

По думите му мотивите за отстраняването на главния секретар на МВР не са политически, а професионални. Денков бе категоричен, че Калин Стоянов не е правил политическо назначения.

„Аз не съм казвал на Калин Стоянов за нито един човек когото да назначи“, посочи Денков.

По думите му Стоянов назначавал хора от неговата дирекция, защото ги познавал и им имал доверие. „Всички критики за политизация не са верни“, заяви Денков.

„Решението Петър Тодоров да бъде махнат идва от Калин Стоянов“, заяви премиерът.