Катастрофа с кортежа на Орбан, един полицай е загинал

Един полицай загина, а друг е тежко ранен, след като автомобил блъсна мотоциклет от кортежа на Виктор Орбан. Инцидентът е станал около 11.15 ч. в квартал „Дегерлох“ в Щутгарт, Германия.

Автомобилът на Орбан е ескортиран през германския град Щутгарт, когато автомобил е блъснал мотоциклета, убивайки един полицай и ранявайки тежко друг.

Орбан е бил на път за летището, след като присъства на мача Унгария – Шотландия от Европейското първенство по футбол и при който Шотландия отпадна от първенството.

Шофьорът е била 69-годишна жена. Тя е ударила с БМВ-то си служител на „Пътната полиция“ от Щутгарт на мотоциклет, който ескортирал унгарския лидер.

Жената е блъснала мотоциклета, докато се опитвала да направи ляв завой, след като очевидно не е видяла, че кръстовището е затворено за движение, се казва в съобщение на полицията в Щутгарт.

След удара мотоциклетът на 61-годишният полицай ударил друг полицай, на 27 г., който е бил отцепил кръстовището с колата си.

Германският вестник Bild съобщава, че и двамата служители на реда са откарани по спешност в местна болница. За съжаление, 61-годишният полицай е починал от нараняванията си.