Кенеди-младши разказа, че лекарите са открили мъртъв червей в мозъка му

Робърт Ф. Кенеди-младши, независим кандидат за президент на САЩ, се е заразил с паразитен червей, който е влязъл в мозъка му преди години и е поразил част от него, преди да умре. Политикът обаче се е възстановил оттогава и е здрав. Това потвърдиха от пресцентъра на Кенеди-младши в отговор на запитване на „Вашингтон пост“, след като „Ню Йорк Таймс“ публикува медицинска информация за кандидат-президента.

Кенеди отдавна е на прицела на американските мейнстрийм медии заради позицията си срещу Ковид-ваксините, войните на САЩ в Близкия Изток и намесата в Украйна и не е изненада, че най-големите издания на САЩ веднага препечатаха новината. Те изтъкват, че Кенеди „се рекламира на избирателите като по-млада и по-здрава алтернатива на двамата му основни претенденти“ Джо Байдън и Доналд Тръмп. Внушението е, че кандидат-президентът има здравословни проблеми, които го правят неподходящ за този пост – критика и към сега действащия американски президент Джо Байдън.

70-годишният наследник на влиятелната политическа фамилия Кенеди разкрива в показанията си от 2012 г. по време на бракоразводната процедура с втората си съпруга, които „Ню Йорк Таймс“ цитира, че е имал загуба на краткосрочна и дългосрочна памет. Приблизително по същото време на откриването на паразита, според съдебните документи, Кенеди е диагностициран и с отравяне с живак. То също може да причини загуба на паметта. Кенеди каза пред „Таймс“, че се е възстановил оттогава.

Попитана за инцидента, говорителката на кампанията му Стефани Спиър коментира пред „Вашингтон пост“, че Кенеди се е заразил с паразит, докато е пътувал „дълго в Африка, Южна Америка и Азия в работата си като защитник на околната среда“.

„Проблемът беше решен преди повече от 10 години и той е в добро физическо и психическо здраве“, каза тя в писмено изявление. – „Поставянето под съмнение на здравето на г-н Кенеди е забавно предложение предвид неговата конкуренция.“

Политикът разкрива в показанията си, че се е консултирал с невролози през 2010 г., когато негов приятел е изразил опасения относно загубата на паметта му, според „Ню Йорк Таймс“. Лекарите са видели тъмно петно на скенер на мозъка му. Те са предположили, че може да е тумор, година след като неговият чичо, дългогодишният сенатор Едуард М. Кенеди почина от рак на мозъка.

Но лекар в Нюйоркската презвитерианска болница му се е обадил и предположил, че петното може да е причинено от „червей, който е умрял“, казва той в показанията, цитирани от „Ню Йорк Таймс“.

Приблизително по същото време лекарите също са диагностицирали Кенеди с отравяне с живак, което според него е причинено от консумацията на голямо количество риба, съдържаща опасния тежък метал. Кенеди, адвокат по околна среда, който се обяви против живака и други токсини в храните, каза пред „Ню Йорк Таймс“, че по това време е бил на диета, богата на риба тон и костур.

Той заявява, че оттогава е намалил приема на риба и се е подложил на хелатотерапия, лечение за изхвърляне на метали от тялото. Паразитът в мозъка му не се нуждае от лечение, тъй като е умрял.