Ким Чен Ун нареди ускорена подготвка за война

На партиен форум Ким Чен Ун заяви, че Пхенян ще разшири стратегическото сътрудничество с "независими държави, които се противопоставят на империализма"

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова армията, оръжейната индустрия и ядрения сектор да ускорят подготовката за война заради безпрецедентните равнища на конфронтация със Съединените щати.

На партиен форум Ким Чен Ун заяви, че Пхенян ще разшири стратегическото сътрудничество с „независими държави, които се противопоставят на империализма“, предаде БНТ.

Преди седмица севернокорейският лидер предупреди, че страната му няма да се поколебае да нанесе ядрен удар в случая на провокация с ядрени оръжия. През отиващата си година Северна Корея включи ядрена доктрина в Конституцията, изстреля шпионски сателит и нов тип междуконтинентална балистична ракета.

Сеул, Токио и Вашингтон активираха система за споделяне в реално време на данни за севернокорейските ракетни стартове. Американска ядрена подводница акостира в Южна Корея, а Съединените щати изпратиха бомбардировачи Б-52 за съвместни учения с Южна Корея и Япония.