Кирчо тропна с краче на ГЕРБ и ДПС: „Не“ означава „не“

ГЕРБ и ДПС трябва да научат, че когато кажем „не“, това означава „не“.ПП-ДБ няма да участват в извънредното заседание на парламента в петък, на което трябва да бъде гласувано ветото на президента върху Закона за енергетиката. Така по Нова телевизия съпредседателят на ПП Кирил Петков тропна с краче на „неокалиционните“ си партньори във властта.

„Това е прах в очите на хората преди местния вот. Донякъде разбирам ГЕРБ – много от техните кметове са с по 6 мандата. Как могат да обяснят, че в Ловеч няма вода? Там има режим на водата, а те са управлявали 8 години града. В Сливен ситуацията е същата. Трябва им тема, с която да отклонят вниманието на хората и точно преди изборите, ако може да има един ден в парламента, за да се прави предизборен цирк”, заяви Петков.

Той добави, че Делян Добрев е използван за черен PR. Според него единственият въпрос към депутата от ГЕРБ е къде изчезнаха 27 стотинки: „Помните, казваха, че щом падне правителството, бензинът ще поевтинее с 1 лев още на следващия ден. Сега казват, че това ще стане със 73 стотинки на литър. Истината е, че нито сега цената ще падне, нито тогава падна с левче. Опитват това да бъде темата през следващите дни.”

„Става дума за 540 млн. „Лукойл” няма да платят във вторник 540 млн., те няма да използват загубата си, за да покриват нови данъци. Вместо да говорим защо тротоарите не са добри и защо детските градини не са построени, трябва да говорим за 73 стотинки. Всички сме обединени по темата, че „Лукойл” трябва да плаща данъците си в пълен размер“, каза Петков.

„Можем да работим за важни неща заедно, но когато кажем, че няма да участваме в предизборния цирк, няма как да ни накарат”, добави още той.

Според него процесът, който се е случил между ПП и ДБ, в момента се случва между ГЕРБ и ДПС. Той даде пример с това, че на много места двете партии подкрепят един кмет.

„Започва консолидация между ГЕРБ и ДПС като една политическа формация. Може би се чувстват по-силни, когато са заедно, както ние се чувстваме с ДБ”, подчерта Кирил Петков.