Кирил Петков отрече да е покровителствал контрабанден канал в митниците

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ отрече „волно или неволно“ да е покровителствал контрабанден канал в митниците.

„За мен, Асен Василев, акад. (Николай) Денков гарантирам с главата си, че не са откраднали една стотинка от тази държава“, заяви Петков в интервю за предаването „Неделя 150“ по БНР, цитирано от БТА.

По думите му за всеки реален скандал се правят опити за паралелни, измислени скандали, като целта е да се каже, че „всички са маскари“ и „хора, не отивайте да гласувате“.

Във връзка с Бойко Рашков, Кирил Петков посочи, че според него той е бил един от борците срещу корупцията. Също така заяви, че Бойко Рашков ще бъде в листите за изборите.

На въпрос за това дали знае за досъдебно производство в МВР и Софийска градска прокуратура от 2023 г. и по отношение на информация, че ДАНС е сезиран за „документна измама, която сте направили вие и Лена Бориславова през май 2021 г.“, Кирил Петков отговори, че това е „поредният ченгеджийски номер“. 

Вчера разследващият сайт „Биволъ“ публикува статия, в която се твърди, че Кирил Петков е станал служебен министър на икономиката с цената на фалшифицирани документи, представени на Агенцията по вписванията. Неверните обстоятелства били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси.

В отговор Петков посочи, че е бил част от сдружение „Да запазим Корал“, но е излязъл от организацията през 2021 г. По думите му изведнъж и отникъде, в предизборната кампания, „поредният фишек от ДАНС“ идва три години по-късно.

„Чудят се вече какво да направят. В тази кампания явно не могат да ни оборят на реалните идеи как България да изглежда и искат да ни заровят в калта и ДАНС, разбира се, е бухалката, която се използва“, добави Кирил Петков.

Във връзка с изборите Кирил Петков коментира, че до него е достигнала информация, че на предстоящите избори цената на купения вот ще е много висока, като на едно място били готови да плащат до 500 лева на глас.