Киро е бесен – Бойко не му вдига телефона

Това, което искам да кажа на Борисов е първо, ако иска да си говорим, може да си вдигне телефона, а не да си говорим през медиите. Това каза пред журналисти видимо изнервеният Кирил Петков.

Проваленият премиер очаква в първите дни на септември лидерите да продължат комуникацията. само преди дни Бойко Борисов отправи критики към работата на кабинета.

„Второто, което ме притеснява много, е, че миналия път, когато правителството падна беше главно заради поръчките за ремонт на пътищата. Ние искахме да ги пуснем напълно прозрачно, парите да отиват в реално строителство, а не в чували.

Това, което в момента се случва е министър Цеков пуска отново поръчките по най-прозрачния начин, електронно и на най-ниска цена, където не може да има корупция. И сега въпросът ще бъде дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство ще започнат да клатят и сегашното. Защото знам, че там става дума за стотици милиони и най-вече за честното строителство“, заяви Петков.

Лидерът на ПП обясни още, че вярата му към и.ф. главния прокурор Сарафов е „под всякаква критика“. „Това, което видяхме до този момент е, че се занимава с някакви полуполитически дела. Затваря делото или разследването за кюлчета и пачките, затваря „Барселона гейт“, а не виждаме нищо реално към антикорупционни дела. Днес гледаме поредното разследване за „Турски поток“ и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела – не“, каза още Петков, който бе в Благоевград за проява свързана с местните избори.