Бързи кредити
Бързи кредити

Кога най-често търсим бързи кредити?

В днешни дни животът е изключително забързан и динамичен. На пазара се предлагат толкова много различни артикули и услуги. Цените обаче се покачиха доста през последните години. Обичайните неща като това да ремонтираме апартамента си, да отгледаме деца или да отидем на кратка ваканция изискват много финансови средства. Доходите на голяма част от хората в България са доста ниски, което прави ежедневието ни значително по-сложно. Когато не можем повече да живеем от заплата до заплата, често започваме да теглим кредити без да мислим как ще ги връщаме. Повечето хора започват с тегленето на кредит от банка. Когато банките спрат да ни отпускат повече кредити или не отговаряме на изискванията им, се обръщаме към фирмите за бързи кредити.

Много потребители обаче, заявяват, че са си изпатили от тези кредитни фирми и никога повече не биха взели заем от небанкова институция. Ако имате нужда от бърз кредит, но се страхувате, че ще ви излезе доста скъпо, ето няколко съвета, които могат да ви помогнат. Ето какво да проучите, когато търсите бързи кредити.

Запознайте се с кредитната компания и нейните изисквания

Преди да кандидатствате за кредитен продукт, проучете фирмите на пазара. Някои от тях имат изисквания, които могат да ви изненадат. Такива могат да бъдат изисквания за предоставяне на солидарен длъжник, банкова гаранция или лица за контакт. Изискването за лице за контакт е наистина лесно изпълнимо, но са малко хората, които лесно намират поръчител, понеже знаем, че това лице поема голям финансов риск. Банковата гаранция също е трудно изпълнимо условие, понеже не винаги имаме налични средства, когато търсим заем. Разгледайте сайтовете за сравнение на заеми, за да намерите повече информация в един сайт и да решите къде да кандидатствате. Колкото повече фирми за бързи кредити познавате, толкова по-добро решение ще можете да вземете. Разгледайте подробно параметри като ГПР и ГЛП, промоционални оферти и т.н.

Проверете за наличие на скрити такси

Много клиенти на кредитните институции се оплакват, че връщат доста по-голяма сума от тази, която са си мислили, че трябва да заплатят. Това е така, понеже много от кредитните компании налагат такси, които клиентите невинаги забелязват. Такива могат да бъдат: такса за бързо одобрение, такси за обработка на документите, неустойки в случай, че не доведете гарант, различни застраховки по заема. За да сте наясно с това допълнително оскъпяване четете договора внимателно. При наличие на въпроси или съмнения комуникирайте със своя кредитен консултант.

Наказателни лихви

Когато не погасите вноската си на определената падежна дата, по вашия кредит започват да текат наказателни лихви. Колкото по дълго просрочвате, толкова по-скъпо ще ви излезе заема в крайна сметка. Просрочията водят и до лошо кредитно досие, което от своя страна ви пречи да намирате изгодни кредитни продукти в бъдеще.

Стандартен европейски формуляр

Потребителите задължително трябва да се запознаят с документа Стандартен европейски формуляр (СЕФ), който съдържа цялата преддоговорна информация, необходима за вземането на правилно решение относно заема. Независимо дали вземате бързи кредити или банков заем винаги искайте да знаете крайната цена по кредита предварително. Друго важно нещо е с фирмата кредитор да изготвите погасителен план, който да ви е наистина удобен. Съобразете детайлите по него добре.

Онлайн кредити

Онлайн заемите станаха изключително търсени последните няколко години. Те ни осигуряват бързо финансиране с минимални усилия. За да се възползвате от тях е нужно само да сте навършили 18 години, да имате валиден документ за самоличност (лична карта) и да имате мобилно устройство с камера. Нужно е и да намерите компания, която отпуска заеми изцяло онлайн. Тези компании обикновено кредитират и клиенти с лошо ЦКР. Много потребители пък търсят онлайн кредити без доказване на доход. Научете повече за този вид заеми тук: https://everlike.bg/online-krediti-bez-dokazvane-na-dohod/ .

Не вземайте заеми, които не можете да върнете

Много хора теглят бързи кредити, когато нямат реална нужда от тях или когато не знаят дали могат да ги върнат навреме. Това води до куп неприятности като попадане в дългови спирали, лоша кредитна история, запор на банкови сметки и т.н. Дори да са ви нужни спешни пари не действайте нелогично и неразумно. При възможност да погасите задължението си предсрочно го направете.

Бонус съвет: Сигурността е важна

Дори, когато не планирате да вземате бързи кредити в скоро време, винаги бъдете внимателни с личните си данни. Не давайте документа си за самоличност на непознати и познати лица. Също така не давайте информация за себе си на хора в интернет пространството и не отваряйте несигурни линкове изпратени ви по имейл. Така шанса някой да опита да вземе бързи кредити от ваше име ще бъде доста малък.

Вземаме бързи кредити, за да решим спешни проблеми или пък, за да закърпим дупките в бюджета до следващата заплата. Няма нищо лошо в това да прибегнем до пари на заем, когато имаме неотложна нужда, важното е да не ни става навик. Не забравяйте, че когато вземате заем връщате повече, отколкото сте взели. Многото кредити могат да нарушат нашата финансова стабилност за това нека бъдем разумни.