Бърз кредит
Бърз кредит

Кои потребители вземат бърз кредит?

В 21 век голяма част от потребителите в България имат или са имали кредити. Банковите и ипотечните заеми са доста популярни, но и бързите кредити не им отстъпват по търсене. Има потребители, които заявяват, че никога не биха изтеглили заем, както и такива, които теглят кредити възможно най-често. Днес ще научите кои хора най-често теглят бърз кредит.

Кои потребители се насочват към бърз кредит?

Най-често профилът на ползвателите на бързи заеми е следния. Те са хора, които имат нужда от сравнително малка сума в кратък срок. Някои от тях вече имат банков заем и банките отказват да им отпуснат друг. Други пък, нямат заеми, но нямат доказуеми доходи, а както знаем банките не одобряват такъв тип клиенти. Част от потребителите на бързи кредити са с влошена кредитна история и търсят бърз кредит с лошо ЦКР.

Защо бързите заеми са толкова харесвани от някои потребители?

Има хора, които теглят бързи кредити доста често. Те избират този тип финансов продукт, защото е достъпен. Условията са гъвкави, а процесът – бърз. Онлайн заемите също са доста търсена вариация на бързите кредити. Можете да се сдобиете с такъв от удобно за вас място, в удобно за вас време. Нужно е да снимате личната си карта, за да преминете дистанционната идентификация, както и да си направите селфи. Така финансовата институция ви идентифицира, като елиминира възможността за измама.

Друго предимство на фирмите за бързи кредити са програмите за лоялност. Почти всяка небанкова институция има такава програма. Когато един клиент е бил лоялен на фирмата и е плащал вноските си без забави, той влиза в клуба на лоялните клиенти. Те получават по-изгодни оферти в сравнение с останалите потребители. Ако сте лоялен клиент на дадена компания за бързи заеми, можете да се възползвате от по-ниски лихви, по-дълги срокове за погасяване на заема или пък можете да изтеглите по-високи суми.

Повечето фирми за бързи кредити предлагат и услугата рефинансиране. С нея можете да обедините задълженията си в едно и така по-лесно да ги обслужвате. Можете също да замените стария кредит с по-изгоден. Ако желаете да научите повече подробности – попитайте кредитния си консултант каква оферта може да ви предложи.

Разнообразие във финансовите предложения

Фирмите за бърз кредит вече предлагат все повече услуги. Повечето от тях предлагат бърз кредит на вноски и заем до заплата, но има и фирми, които дават и ипотечни заеми. Ако търсите такъв заем, проучете добре всички фирми и оферти на пазара. Различните компании отпускат различен диапазон от суми, имат различни продукти, различни условия и различни изисквания. Използвайте сайтове за сравнение, за да намерите най-добрата оферта за вас.

Бъдете внимателни

Бързите кредити са удобна финансова услуга, но е нужно да сте наясно с крайната цена, която ще заплатите за отпуснатия заем. Проверете има ли допълнителни такси и четете договора си. Вие също бъдете коректни с фирмата кредитор и погасявайте вноските си навреме.