Кой е Росен Карадимов, министърът на иновациите

Министър на иновациите и растежа в служебния кабинет на Димитър Главчев ще бъде Росен Карадимов. 

Той е последният първи секретар на ДКМС – Комсомолът е закрит, когато Карадимов е на 26 години. Роден е на 18 юли 1963 г. в Ямбол.

Той е доцент по право, с дългогодишен юридически опит, каза Главчев при представянето на Карадимов като част от проектосъстава на служебния кабинет в президентството. В момента е председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие.

Народен представител е в VII Велико народно събрание, участвал е в приемането на Конституцията от 1991 г. Бил е депутат и 36. Народно събрание, член на законодателна комисия и комисия по национална сигурност, участвал в приемането на Закон за БНБ (1991 г.), Закон за банките и кредитното дело (1992 г.), Търговския закон (1991 г.) Член на законодателния съвет към XXXVII Народно събрание.

Заместник-председател е на Столичния общински съвет 1999-2003 г. Съветник е в политическия кабинет на министър-председателя Сергей Станишев при тройната коалиция.

От 7 ноември 2022 година Росен Карадимов е назначен за член на Управителния съвет на Българската банка за развитие от министъра на иновациите и растежа Александър Пулев в правителството на Гълъб Донев.

Доц. д-р Росен Карадимов е преподавател в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ от 1991 г.