Кола на НСО, в която пътувал Кирил Петков, катастрофира. Има жертва

Автомобил на НСО, в който е пътувал съпредседателят на ПП Кирил Петков, катастрофира. При удара на колата с друг автомобил загина един мъж.

Инцидентът е станал в 17,30 часа на входа на варненското село Аксаково и е била причинена от кола, внезапно изскочила от път без предимство. Това съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“. Във въпросния автомобил са се возили мъж и жена на възраст над 60 години. От МВР Варна съобщиха за NOVA, че загиналият е водачът на колата. Пострадала е съпругата му, която е настанена в болница в тежко състояние.

Освен Кирил Петков, в колата на НСО е пътувало и пресаташето на ПП Найо Тицин. И двамата са в добро състояние, казаха за NOVA от преслужбата на партията.

С пост във Facebook съпредседателят на ПП Кирил Петков изрази съболезнования на близките на починалия в катастрофата шофьор.

„Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор. Колата на НСО, с която отивахме към Варна тази вечер, катастрофира на влизане в Аксаково. Возих се на задната седалка в колата и имах само изкарване на въздуха, но реално не съм пострадал.
Бърза помощ дойдоха много бързо на място, както и пожарникарите, които успяха много професионално да разрежат колата за да извадят пострадалите. Искам да благодаря и на тези, които още в първите минути успяха да намерят лост и заедно да отворим вратите и да се стигнем до хората. Благодаря и на двамата служители от НСО, с които отворихме заедно вратите и бяха адекватни въпреки, че и те бяха с някакви травми“, написа Петков.

И подчертава, че „реално без професионалната техника и уменията на пожарникарите не можехме да се справим“. „Дадох дума на екипа на пожарникарите, че тези специализирани инструменти, които имаха, трябва да са в всяка пожарна кола, защото разбрах, че някои ги имат, а някои не. Обещавам, че ще направя всичко, за да ги осигурим!“, посочва съпредседателят на ПП.

Той е отишъл и до болницата, в която е настанена пострадалата при инцидента женна. „Говорих с неврохирурга, която ме уведоми, че черепната травма изглежда незастрашаваща живота. Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота ѝ. Дал съм телефона си на директора на болницата, ако трябва каквото и да е съдействие, да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време. Медицинският персонал в болницата бяха големи професионалисти и им благодаря за моменталната помощ, която оказаха на жената. Искрени съболезнования на дъщеря му, семейството и близките му. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден, и да им окажем всякаква помощ от която имат нужда. Ще спра предизборната си кампания докато съм сигурен, че всичко което зависи от мен за да помогна на пострадалите и семейството е направено. Благодаря за стотиците обаждания. Бог да го прости човека!“, допълва в поста си в социлната мрежа Петков.