Кола обиколи София с „паяк” без знанието на собственика ѝ, който имал абонамент за синя зона

Румен Бахов тръгна по следите на автомобила

Румен Бахов тръгна по следите на сигнал за автомобил, който с помощта на „паяк” успява да обиколи половин София без знанието на собственика си в продължение на 10 дни. Защо въпреки, че има абонамент за синя зона, колата е била вдигната и преместена? „Екскурзията“ на превозното средство приключва в наказателния паркинг в кв  „Подуяне“.

„Имам платен 2-годишен абонамент, който ми позволява да паркирам в синя зона в центъра на София. Свикнал съм да ми местят колата. За 10 години над 20 пъти, но този път нещата бяха по-сложни. Не ми казаха, че е в района, а ми казаха, че е била сложена скоба и след това паякът я е оставял някъде, където нямам право да спирам. При всяко следващо местене не съм бил информиран, а от Центъра за градска мобилност ми имат данните. Наложи се да платя глоба 126 лв. От наказателния паркинг ми обясниха, че единственият начин да си потърся правата е да подам жалба. Направих го. Служители на ЦГМ ми казаха да не се занимавам с глупости и че няма да има смисъл от жалбата ми. Обясни ми, че жалбата ми няма смисъл, защото имало хиляди такива случаи и ще чакам”, разказа в ефира на „Здравей, България” потърпевшият Огнян Антонов.

От ЦГМ заявиха за NOVA, че ще направят пълна проверка случая и ако се установи нарушение, му бъдат възстановени парите по фактурата.