КОШМАР: Баща отвлече 2-годишната Савина, държавата е безсилна (СНИМКИ + ВИДЕО)

Всичко е възможно в територията България, например баща да отвлече 2-годишната си дъщеря, а чиновниците в държавните институции да си ровят в носовете, докато майката я търси.

Представяме ви историята на Зорница Лазарова, майка на почти 2-годишно момиченце, което не е виждала от 23 май. „Тя се казва Савина и е много добро и жизнерадостно момиченце, обича да си играе навън и е свикнала да бъде сред природата“, разказва Зорница.

Потресената майка обясни как е отвлечено детето ѝ. „От година и половина съм разделена с бащата на детето ми – Светослав Георгиев, като причината за раздялата беше домашен тормоз.

След като се разделихме имаше дело по този случай, което е отсъдено в моя полза“, казва Лазарова. „Аз и детето ми се върнахме и заживяваме в родния дом на моята майка в град Китен. В период от година и половина бащата на дъщеря ми я е виждал точно два пъти. През цялото време той не ми помогна с нищо за нейното отглеждане.“, уточнява Зорница.

Бабата Светла и бащата Светослав отвлякоха Савина, държавата гледа безучастно

„На 18.05. пристигнахме със Савина в град София за поредното дело. На 23.05 излязохме заедно с бащата на детето ми – Светослав Георгиев и неговата майка – Светла Кирилова Георгиева на детска площадка близо до техния дом. Тогава бях подмамена и ми бе отвлечено вниманието за секунди от неговата майка, а Светослав взе детето и изчезна. Повече не ги видях“, споделя Зорница Лазарова.

Тя веднага подава сигнал на 112, а от 23 май търси помощ от всички институции – полиция, прокуратура и Агенцията за закрила на детето, но установява, че те са безсилни и имат ограничени правомощия.

„На 11.06. 2024 г. се проведе дело за привременни мерки, отсъдено в моя полза. Дори и след решение на съда Светослав отказва да върне детето. След множество сигнали по всички институции вече съм отчаяна, че не мога отново да прегърна дъщеря си“, казва Зорница Лазарова.

На 12.06. полицията установява, че детето е заведено някъде от бабата. Бащата Светослав Георгиев пък се заключил в апартамента си и не отваря на никого. Пуснал е служители от криминална полиция, като пред тях е звъннал на видео да видят, че детето е с майка му. Светослав Георгиев казва, че детето е с баба си Светла Кирилова Георгиева в град Елена.

„И Светослав и майка му отказват да върнат Савина при мен, както и да спазят съдебното решение. Обръщам се към българското общество! Моля, помогнете ми отново да прегърна детенцето си“, апелира Зорница.

Детето е обявено за издирване. Полицията работи по случая…

Източник: skandal.bg, crimesbg.com

ВИДЕОТО НА ЛИНКА