Кошмар в Novinar.bg! България се представи в Белия дом със сръбско-цигански кючек (ВИДЕА)

България вече копае дъното – страната ни се представи на Световния фестивал на културата пред Белия дом във Вашингтон със… сръбско-цигански кючек, който трябваше да мине за автентичен фолклор, научи Novinar.bg.

Това е оригиналът на песента, изпята от Деси Добрева пред Белия дом като наш фолклор, за ужас на цяла България

Побългареният кючек бе изпълнен от певачката Деси Добрева, която публично благодари за „уникалното изживяване“ и на онези 300 българи, които друсали баджаци в такт с гюбека.

Ето какво написа Деси Добрева за колосалната издънка:

Благодаря от сърце на Denitza Batheja и Konstantin Dragov за организацията и за поканата да бъда част от това събитие ! Благодаря на маестро Georgi Andreev за прекрасната музика, която създаде за нашия мини-спектакъл с толкова любов и талант !

Благодаря на главния хореограф на събитието Irina Gotcheva за безсънните нощи и нестихващото желание ! Благодаря на Pepi Petrov, Marieta Mircheva, @Desi Jordanoff, Konstantin Marinov и всички останали, които дариха от своя талант и време, за да се сбъдне тази красота!

Благодаря на всички танцьори, които безкористно се включиха, за да успеем да представим по най-добрия начин нашата България ! Благодаря на групите “Хоро”, “Лудо Младо”, “Жарава”, “Пендари”, “Верея” и на всички, с които споделих уникалната сцена пред Белия дом ! Благодаря и на всички екипи, участници и помощници “зад кадър” ! Това изживяване ще остане в спомените на всички нас

„А за авторските права върху кючека „Че ти играм кючек, бре, чичо“ може и да ги осъдят! Голям срам, при нашия прекрасен фолклор да се представят с циганско-СРЪБСКИ кючек!, коментира ужасена един от най-добрите ни филолози проф. Лилия Илиева, видя Novinar.bg.

Ето и гаврата с България!