Косово полудя: „Джокович е терорист“

Министерството на външните работи на Косово разкритикува френския гигант за производство на спортни и спортно-елегантни облекла Lacoste, която облича №1 при мъжете в тениса Новак Джокович. Според косоварите той оправдава и дори рекламира тероризма.

„Човекът, когото вие спонсорирате – Джокович, току-що прослави тероризма сред своите 13,9 млн. абоната в социалните мрежи“, се казва в съобщение, публикувано на страницата на министерството в Х (бившия туитър). „Едва ли искате вашият бренд да се асоциира с похвали по адрес на тероризма“, пишат още от от косовското МВнР.

Причина за гнева на най-младата република от бивша Югославия е публикувана от Джокович снимка в социалните мрежи на церемонията от църквата „Свети Сава“ в Белград в памет на убитите сърби в Косово и Метохия.

По-рано стана ясно, че при операция на косовската полиция са били убити трима местни сърби. Шефът на канцеларията по Косово и Метохия към правителството на Сърбия Петър Петкович заяви, че това не е било полицейска операция, а агресия, при която „сърбите са били убити хладнокръвно, мъчително и жестоко от косовската полиция“.

Припомняме, че това не е първият международен скандал със сръбския тенисист.

През 2022 г. той бе депортиран от Австралия заради отказа му да си постави ваксина срещу Ковди-19.

Тенисистът бе задържан на летището в Мелбърн в охраняема стая след разпит от граничните власти.

Джокович е нямал поставена ваксина срещу Ковид-19, което бе едно от условията за влизане в страната. Именно поради тази причина той беше спрян на летището в Мелбърн.

Сърбинът тогава трябваше да участва в годишния турнир от Големия шлем.