Костадин Костадинов вещае мрачно политическо бъдеще

Още когато това правителство беше съставено казахме, че то няма как да бъде стабилно. И може да бъде гласувано, но няма да издържи дълго и ще предизвиква по-сериозна политическа криза. Това каза в кулоарите на Народното събрание лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Виждаме, че политическата криза не се реши, а се задълбочава. Предстои да се избират ръководители на институции с изтекъл мандат, аз съм почти сигурен, че няма договореност вътре в тази така наречена коалиция между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Избягвам да коментирам думите на Крил Петков, откакто нахълта в нашата стая.

Смятам, че най-доброто, което може да направи за себе си и държавата е да потърси квалифицирана психологическа помощ. До 7 юли парламентът трябва да гласува референдума и той да бъде придвижен към президента. Представители на партии, които твърдят че са демократични, искат да направят всичко, за да го саботират.

Не виждам плаващи мнозинства. Виждам една стабилна коалиция между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Нека не забравяме, че ДПС гласува този кабинет. Нека не забравяме, че те участват заедно в по-голямата част от решенията, които се вземат. Това, че имат дребни личностни противоречия, не означава, че имат концептуални различния. Те са едно разделено на три. В момента обаче управляват заедно”, коментира още Костадинов.