Костадин показа кандидат-кмета си за Варна

На пресконференция в Морската столица „Възраждане“ представи кандидата на политическата организация за кмет на града на предстоящия местен вот. На пресконференцията присъстваха Костадин Костадинов – председател на ПГ на „Възраждане“, Георги Георгиев – председател на групата на „Възраждане“ в Общински съвет Варна, Юлиян Губатов – общински съветник и председател на „Възраждане – Варна“ и народните представители Светослав Тодоров и Коста Стоянов, който ще е и кандидат за кмет на Варна.

Коста Стоянов е с инженерно образование, квалификация магистър от УАСГ – София. Завършил е и магистърска програма в Национална спортна академия „Васил Левски“ София със специалност Спортен мениджмънт. Той е народен представител на „Възраждане“ в 48 и 49 Народно събрание. Работил е като директор Дирекция, а след това като зам.-кмет на община Бяла, където е бил и общински съветник преди това.

Бил е и изпълнителен директор на местна инициативна група „Долни чифлик и Бяла“, изпълняваща Стратегия за водено от общностите местно развитие (ВОМР) по Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“.  Председател на сдружение „Бъдеще чрез спорт“, с богат опит в организирането на големи спортни мероприятия като Милан Джуниор Камп 2017  и Интер Академи Камп 2018, 2019 и 2021.

Сред приоритетите си за Варна Коста Стоянов поставя подобряването на   инфраструктурата; ремонтите на всички общински здравни заведения; изграждането на нова инфекциозна болница, от която Варна има огромна нужда, изграждане на  нови ясли и детски градини; работа по европроекти; развитие на спортната инфраструктура; работеща общинска администрация и подобряване на електронните услуги и контрола над сметопочистващите фирми.

Той ще се постарае до деня на местния вот да се пребори с апатията на варненци и да ги убеди, че Варна може отново да е чист, зелен и развиващ се град.