Костя отсече: Нямам пръст в пробоя над Иван Алексиев

Председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов отрече партията да има нещо общо с нападението над независимия общински съветник Иван Алексиев ще се видим в съда. Пред Би Ти Ви Костя Копейкин обясни, че не знае кой е отговорен за случилото се и се закани да съди Алексиев за клевета.

В края на миналата седмица независимият общински съветник, който беше избран от листата на „Възраждане“, но впоследствие напусна партията, разказа, че е бил пребит от двама маскирани посред бял ден до блока, в който живее.

Той е със счупен нос, има и охлузвания по главата и лицето, като за нападението заподозря човек от ръководството на партията, в което освен председателя Костадин Костадинов влизат заместник-председателите Цончо Ганев, Петър Петров и Георги Георгиев, както и организационният секретар Николай Дренчев – всички те депутати в настоящото 49-о Народно събрание. Той индиректно потвърди пред Би Ти Ви, че някой измежду тях го е заплашвал.

Лидерът на „Възраждане“ отрече да е оказвал натиск върху Алексиев, който, по думите му, изпълнява „определени интереси“ на политически партии в Столичния общински съвет.

Независимият общински съветник тогава обяви, че, след като водачът на софийската общинска листа на „Възраждане“ и кандидат за кмет от партията Деян Николов се отказал от депутатското си място, за да бъде общински съветник, той е трябвало да го замени в парламента, но не го е направил, за да не бъде на едно място с човека, който го е заплашвал.