Крал Чарлз влезе в болница заради проблеми с простатата

Снаха му Кейт се намира в същата клиника след коремна операция

Крал Чарлз е приет в болница за лечение на простата. Той е заснет да влиза в частната клиника „Лондон“ със съпругата си кралица Камила, съобщи Ройтерс.

Очаква се кралят да се подложи на планирано лечение на уголемена простата, съобщиха от Бъкингамския дворец. Според вестник „Сън“ става въпрос за „коригираща процедура“.

Предстоящите му публични ангажименти бяха отложени, за да има кратък период на възстановяване. От двореца отказаха да съобщят колко време кралят ще остане в болницата.

Миналата седмица Бъкингамският дворец съобщи, че 75-годишният Чарлз ще се подложи на процедурата заради доброкачествено заболяване, което е често срещано сред мъжете над 50 години.

Британският крал се радва, че новината за лечението му простатата повишава осведомеността за здравния проблем, съобщиха от Бъкингамския дворец.

„Негово величество би искал да благодари на всички, които изпратиха своите добри пожелания през изминалата седмица, и се радва да научи, че диагнозата му оказва положително въздействие върху информираността на обществото за здравето“, се казва в изявлението на двореца.

Кралски източник заяви, че Чарлз е посетил снаха си – принцесата на Уелс Кейт, преди собственото си лечение. Тя също бе настанена в клиниката в Западен Лондон, където миналата седмица претърпя коремна операция.