„Кучко, почеши ме по гърба“: Робърт де Ниро осъден за дискриминация

Продуцентската компания на Робърт де Ниро – Canal Productions, е осъдена за дискриминация по полов признак, съобщава „Варайъти“. Делото беше заведено от бившата асистентка на актьора Греъм Чейс Робинсън, която ще получи 1,2 млн. долара обезщетение.

Робинсън постъпва на работа в компанията на де Ниро през 2008 г. като негова асистентка. Тя твърди, че по това време е била третирана като „офисна съпруга“ и имала задължения, които включвали „кърпене на дрехи, връзване на вратовръзка и закопчаване на ризи“.

В иска си бившата асистентка твърди, че актьорът я е наричал „кучка“ и е искал тя „да го почеше по гърба“. По думите й също така мъж на същата позиция в компанията не е бил третиран по този начин, а е получавал по-високо възнаграждение. Тя напуска Canal Productions през 2019 г., когато е била натоварена да обзаведе къщата на Робърт де Ниро и приятелката му Тифани в Ню Йорк.

Актьорът отрече всички тези обвинения и твърди, че никога не се е държал лошо с бившата си асистентка. Той от своя страна я обвинява, че е използвала пари на компанията за лични разходи. Освен това според него изискванията, които имала тя, били твърде високи и той я повишил от асистентка на вицепрезидент, само за да й угоди. По информация на „Дедлайн“ актьорът твърди, че тогава заплащането й се е увеличило, а задълженията й останали същите.

Съдът в САЩ в крайна сметка се произнесе в полза на Греъм Чейс Робинсън. Според съдебните заседатели де Ниро „не носи лична отговорност за случилото се“, но продуцентската му компания е осъдена да плати 1,2 млн. долара на Робинсън заради „дискриминация по полов признак“. Първоначално асистентката поиска 12 млн. долара, но съдът отхвърли този иск.