Куку пусна мишки в „Макдоналдс“, боядисани с палестинското знаме (ВИДЕО)

Мъж на 32 години беше арестуван във Великобритания връзка с няколко случая на пускане на живи гризачи в ресторанти от веригата „Макдоналдс“ в Бирмингам, съобщават световните агенции.

Полицията съобщи, че иска да разпита втори мъж на име Билал Хюсеин, на 30 г., във връзка с инцидентите, които изглежда са протести, свързани с конфликта в Газа.

Във видеоклип, публикуван в социалните медии в понеделник, се вижда как клиенти на ресторант „Макдоналдс“ подскачат панически, докато мишки, боядисани в цветовете на палестинското знаме, бягат около тях.

На видеозаписа в социалните мрежи отпреди дни се вижда как мъж с увит палестински флаг около главата си влиза в „Макдоналдс“ в Бирмингам с кутия с гризачи, някои от които боядисани в зелено и червено, а след това оставя животните на пода пред уплашените клиенти. След това той извиква „Майната му на Израел“.

Според съобщенията пропалестински активисти са призовали за протести срещу „Макдоналдс“, след като ресторант в Израел е дарил храна на израелски войници и служители по сигурността.

Полицията заяви, че инцидентите се разглеждат като нарушения на обществения ред.

Антисемитските прояви във Великобритания се увеличиха след бомбардировките на Израел срещу Газа, последвани от сухопътна офанзива, в отговор на атаката на палестинската групировка „Хамас“ на 7 октомври. Съобщава се за насилие, вербална агресия и нападения срещу имущество, както в Обединеното кралство, така и по целия свят. 

https://x.com/CrimeLdn/status/1719097628082782503?s=20