Куриоз: БСП иска ПП да е №1 на вота

Вместо да обсъжда БСП, „Продължаваме Промяната“, като основна партия, която представлява промяната, да направи така, че да спечели следващите избори и да направи правителство, призова днес по „Нова телевизия“ Кристиян Вигенин от левицата. Той определи БСП като най-добрият танцьор на политическата сцена.

Както е известно партията не успя да изпълни третият мандат за съставяне на правителство и ще го върне във вторник. Левицата дори не стигна до съставяне на кабинет, след като не получи подкрепа от останали

„Опитваме се да създадем атмосфера, в която да се получи хубаво българско хоро. Някои решиха да не се хванат на него. Рано или късно това трябва да се случи. За да се получи танц, трябва да има желаещи да танцуват. Българският парламент направи не две напред, една назад, а една напред и две назад. Излизаме от този мандат с още по-ниско доверие. С много сериозен риск за конституционния ред в страната“, каза депутатът.

Според него БСП се бори за промяната много преди да се появят „т.нар „сили на промяната“. „Да не си въобразяват, че стоим и мислим към кого да се залепим само и само да сме във властта.

Ако трябва ще стоим в опозиция, за да покажем как трябва да бъде структурирана българската политика“, допълни Вигенин.