Бахри Юмер (в средата), заедно с кмета Хасан Азис (вляво) и регионалния лидер на Движението Ресми Мурад

КУРИОЗ: „Предател“, нападнал Ахмед Доган, се върна в ДПС

Наричаният „предател“ бивш областен лидер на ДПС и бивш кмет на Джебел Бахри Юмер днес отново влезе в офиса на Областния съвет на партията в Кърджали.

За последно Юмер, който ръководеше регионалната партийна структура около 20 години, държа емоционална реч в тази зала на 27 декември 2015 година. Тогава обяви:

„Разочарован съм, гневен съм от онова, което направиха с Лютви Местан. Не може така да се забиват ножове в гърба, не може да си седиш в Сарая и да режеш глави“ и „ДПС брутално нарушава правата и свободите, каузата е мъртва. Аз съм свободен да работя за тази кауза, но не и в тази партия. Не за едното „браво“ съм печелил избори толкова пъти, а заради клетвата пред избирателите ни. Напускам омерзен, вече съм свободен човек“.

Припомняме, че Бахри Юмер беше най-верният партиен другар на Лютви Местан при учредяването на ДОСТ. След като партията, подкрепяна от управляващата Партия на справедливостта и развитието в Турция, претърпя провал на парламентарните избори в България, Юмер се дистанцира от Местан и дори отиде в „сарая“ да иска прошка от Доган.

Освен обидите и клетвите по адрес на ДПС, Бахри Юмер е сочен за един от 4-мата с доноси за съставяне на „черния списък“ с над 150 лица, на които им бе забранено да влизат в Турция.

Днес Бахри Юмер е пил кафе със зам.-председателя на ДПС Хасан Азис и областния председател Ресми Мурад.

От Областния съвет на ДПС потвърдиха новината със следното съобщение:

„Кафе на разума и диалога. Способност на разума е да бъде отворена врата за диалог, с основен фокус върху общите интереси, а не върху разделителни линии. Днес зам.-председателят на ДПС д-р Хасан Азис, председателят на областната структура на ДПС – Кърджали Ресми Мурад, и Бахри Юмер се срещнаха на кафе.

Диалогът е ефективен отговор на желанието за преодоляване на различия и за намиране на общи пресечни точки. А мъдростта, придобита с годините и опита, позволява свободен смислен разговор за по-добро бъдеще на България“.