Линда на Просто Киро затвори сладкарницата

Канадската съпруга на Кирил Петков – Линда, затвори скъпарската си сладкарница на пъпа на София. Бившата премиерша от няколко дни е хлопнала кепенците. Причината за това не е фалит или някакъв друг проблем, а ремонт. Изглежда, през лятото сладкарница ще има изцяло нов вид, за да радва клиентите си с още по-приятна обстановка.

Преди Великден в сладкарницата на Линда кипеше ударен труд, тъй като тя произвеждаше три вида козунаци – със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми или шипков мармалад и орехи. Малките се продаваха по 34 лв., а големите – по 59 лв.

Тогава доста потребители на социалната мрежа се възмутиха от високите цени и тръгнаха коментари, че козунак на такава тарифа няма дори в чужбина. Но това не спря Линда, тъй като малко преди това публикува изцяло ново меню с обновени цени. А клиенти се намират за всичко. Преди най-скъпата торта в менюто на канадката струваше около 90 лева. Сега – на фона на вдигането на всички продукти и услуги,  Линда добавя повече от 10 процента увеличение. Тя продава торти за над 100 лева бройката. Най-скъпият сладкиш, който предлага, е чийзкейкът с боровинки и лимон.

Изглежда, съпругата на Кирил Петков е изчакала да минат празниците, за да събере средства, благодарение на които спокойно и заслужено да затвори сладкарницата за ремонт.

Малкото бутиково заведение се намира в идеалния център в София. В него Линда предлага специални и полезни десерти без глутен и захар. Съпругата на Кирил Пенков е пуснала в почивка и персонала си, докато текат ремонтните дейности.

Обикновено кулинарката Линда затваря сладкарницата през август всяка година, за да отиде на море със семейството си.