ЛЮБОПИТНО: Стилиян Петров желан от ГЕРБ за кмет на София

ГЕРБ няма да отиде на среща с кмета на София Васил Терзиев днес. Това съобщи пред Би Ти Ви общинският съветник Георги Георгиев. „Имаме информация, че Васил Терзиев е водил разговори, преди да ни изпрати официална покана, с Корнелия Нинова“, посочи Георгиев.

В четвъртък (16 ноември) пиарът и национален координатор на ГЕРБ Никола Николов публикува във „Фейсбук“ изпратена покана от Васил Терзиев към лидера на партията Бойко Борисов за среща на 18 ноември (събота) в 10 часа. Целта е намиране на общи приоритети за съвместна работа в полза на столичани, както и ефективно започване на работата на Общинския съвет.

Според информация на БНР поканата е изпратена до лидерите на всички партии и коалиции, представени в Общинския съвет като идеята е срещите да се проведат преди заседанието на Съвета на 20 ноември. На него ще бъде направен нов опит да бъде избран председател, след като в понеделник (13 ноември) двете предложени кандидатури – на Борис Бонев и Диана Тонова, не получиха достатъчно подкрепа и така се блокира работата

Вчера от БСП също информираха, че са получили покана от Терзиев, а пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски обяви, че партията ще изпрати двама свои представители на срещата, но сред тях не е лидерът Корнелия Нинова. „БСП няма да подкрепи Борис Бонев, но ще участваме във всякакви срещи за бъдещето на София. Утре лидерът Корнелия Нинова е в Шумен и затова на срещата ще присъстват двама души – зам.-председател на партията и зам.-председател на парламентарната група“, каза Свиленски.Пред Би Ти Ви Георгиев попита дали и кандидатът за председател на общинския съвет Борис Бонев се е срещал с Корнелия Нинова.

„Снощи Свиленски потвърди, че депутатите от БСП ще отида на преговори, тъй като общинските съветници от БСП няма да отидат. Т. е. вървят пазарлъци отвъд поканите и ние няма да участваме в такива постановки“, добави Георгиев.

Той посочи, че Бонев, е претърпял провал и отново ще претърпи, освен ако вече не са си стиснали ръцете с БСП и „Възраждане“.

„Не може преди изборите да обясняваш колко лошо е БСП, колко е опасна за София е Ваня Григорова, а след 10 дни да го забравиш“, заяви общинският съветник от ГЕРБ. Георгиев, който бе най-често споменаваната възможна кандидатура за ГЕРБ на София, заяви, че концепцията на Бойко Борисов да избере външен кандидат като Антон Хекимян, е била за да „отвори периферията“, тъй като много хора са били уморени от управлението на партията.

Някак между другото Георгиев съобщи и любопитна новина, че бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров също е бил обсъждан за кандидат-кмет на София.