Люспата от ИТН Любомир Каримански ще бори „задкулисието“

Има нужда от промяна в Законите за защита на конкуренцията и в този за потребителите. Правомощията на Комисията за защита на потребителите трябва да бъдат разширени. За мен ще бъде предизвикателство да се справим с нелоялната конкуренция.

Ще се радваме минималната работна заплата (МРЗ) да расте успоредно с усвояването на средства за растеж на икономиката. Непредвидимостта по отношение на МРЗ води до невъзможност за инвестиции в устойчива икономика.

Ние залагаме на съдържанието, а не на лъскавата опаковка. Това заяви Любомир Каримански на брифинг за създаването на новия си политически проект коалиция „Заедно“, предаде Нова.

Според Юлиан Софрониев формацията се явява с очаквания да постигне към 10% подкрепа.

Ива Митева сподели, че вече не е заедно с ИТН, защото идва момент, в който всеки поема по свой път. „Не съм виждала дългата ръка на задкулисието, познавам само Слави Трифонов. Принципите се разминават в един момент.

Оставам с уважение към него, но има неща, с които не съм съгласна. Не поддържам контакт с колегите от ИТН, не знам какво правят и каква стратегия имат за изборите.

Дадох всичко от себе си за партията, отборен играч съм, но искам всички да играят отборно, включително и лидерът. Тук сме си казали, че на първо място ще си имаме доверие“, коментира тя.