Майка намери хлебарка в храната на детето си, взета от детска кухня (СНИМКИ)

От Агенцията по храните съобщиха, че детската кухня е затворена и ще бъде санкционирана

Майка намери хлебарка в храната на детето си. Ястието е взето от Детска млечна кухня в Монтана.

 

Снимка: Цветелина Цветкова/Facebook

 

Жената публикува снимки на „находката“ в социалните мрежи, а постът ѝ предизвика множество полярни мнения.

„Това е изключително неприятен случай и искам да се извиня на нашите потребители. Последната дезинсекция е извършена по план на 24 януари, а случката с хлебарката е на 25 януари. След това са направени необходимите проверки от Агенция по храните, от община Монтана по документацията, която е в детската кухня. Очакваме резултатите“, каза управителят на ДМК – Монтана Графиня Михайлова.

 

 

Тя обясни, че ситуацията с насекомите се проследява няколко дни след дезинсекцията и ако има проблем отново се вика фирмата, за да повтори обработката.

„Тук персоналът се старае доста“, обясни Нина Евтимова, която следи процеса по приготвяне на храната.

От детската кухня бяха категорични, че всеки родител може да влезе в помещението, в което се приготвя храната и да види каква е хигиената.

„Сигналът го получихме на 25 януари, а проверката се извърши на 26 януари, защото кухнята беше спряла работа. Установи се наличие на единични инсекти в най-труднодостъпни места, видимо не е имало насекоми. След проверката е установено, че бизнес-операторът е спазил програмата, която има за дезинсекция. Санкция има и кухнята е затворена временно“, заяви д-р Иванка Делева, началник отдел „Контрол на храните“ в ОДБХ – Монтана.