Майката на Слави Трифонов е починала

Това сподели самият той в своя фейсбук профил

Слави Трифонов е загубил майка си. Това сподели самият той в своя фейсбук профил.

„Аз боравя добре с думите в българския език, работил съм дълго време работа, в която ми се е налагало да използвам богат обем от думи. Много богат. И мога добре да се изразявам. Но сега трудно намирам думи. Но е по-добре да пиша, да ви информирам, да споделя, вербално, колкото и да ми е трудно да намирам думи, отколкото да се подчиня на дивия си характер и яростта, която ме обзема, защото е по-добре да се контролирам, да спазвам закона и моралния кодекс, с който са ме възпитали майка ми и баща ми. Лека им пръст!“

Бащата на телевизионния водещ Тодор Трифонов издъхна през ноември 2017. През студените месеци майката Здравка се премества в Плевен, тъй като не й е удобно да стои сама в къщата в Учиндол. Майката Здравка е родом от Тодорово, а бащата на Слави Тодор е от с. Горна Митрополия, отново в Плевенско.

Новината за кончината на майка му бе само вметната в поста, а поводът за написването му от шоумена бе съвсем различен. Той изрази мнение относно здравния министър Хинков, който освободи шефа на „Пирогов“.

Ето цялата публикация на Трифонов:

„Току що видях документа, с който министъра на здравеопазването Хинков, преименува болница „Проф. д-р Александър Чирков“ на болница „Света Екатерина“.

Аз боравя добре с думите в българския език, работил съм дълго време работа, в която ми се е налагало да използвам богат обем от думи. Много богат. И мога добре да се изразявам. Втори път пиша нещо днес, но сега трудно намирам думи. Но е по-добре да пиша, да ви информирам, да споделя, вербално, колкото и да ми е трудно да намирам думи, отколкото да се подчиня на дивия си характер и яростта, която ме обзема, защото е по-добре да се контролирам, да спазвам закона и моралния кодекс, с който са ме възпитали майка ми и баща ми. Лека им пръст!