Мълния удари мъж в София

Мълния удари млад мъж в София. Мъжът е на 30 години, а инцидентът е станал малко преди 19:00 часа, близо до бензиностанция в столичния квартал „Младост“-1.

Мъжът се е отървал като по чудо, като от Спешна помощ потвърдиха специално пред bTV, че има постъпил такъв сигнал в късния следобед. По първоначална информация, младият мъж се е разминал с изгаряния по ръцете и по краката.

Екип на Спешна помощ е пристигнал на място и е оказал първа помощ на пострадалия, като мъжът е откаран към най-близкото медицинско заведение: Окръжна болница – УМБАЛ „Света Анна“. Опасност за живота му няма, състоянието му е стабилно, а по информация на bTV, той се е качил в линейката на собствен ход.

Повече подробности за състоянието на 30-годишния мъж не се съобщават, а тепърва той ще бъде подложен на обстойни медицински изследвания и поставен под 24-часово наблюдение в болницата.

Токът буквално е преминал по тялото на 30-годишния мъж, като той е извадил невероятен късмет, защото мълнията е паднала до него.

Само преди броени дни, в Дрезден, мълния порази 10 души, като четирима от тях пострадаха тежко, но в крайна сметка бяха успешно реанимирани след сърдечен арест. Инцидентът в германския град се случи в близост до река Елба.

Тежко е метеорологичното състояние не само в България, но и на Балканите. По същото време, докато в София и страната биеше градушка, в съседна Сърбия положението беше идентично: порой, буря, градушка и ужасяващи задръствания.

В последните няколко часа в София е същински апокалипсис, а бурята не стихва. Градушка с размерите на орех удари първо столичните квартали Студентски град, „Мусагеница“ и отделните части на ж.к. „Младост“, където движението след 16:00 часа беше почти невъзможно.

 

 

Потопът заля не само София от следобед насам, но буря порази и други части на България. Градушка имаше и в Троян.

Паникьосани шофьори, които бурята и градушката хванаха в движение се чудеха как да предпазят автомобилите си и къде да се скрият с надеждата за по-малко щети. Около основните булеварди на София задръстванията се превърнаха за кратко в километрични.