Марадона е бил убит, твърди един от синовете му

Води се разследване

Диего Марадона, който е световен шампион с Аржентина от 1986 година, е бил убит. Такова мнение изказа синът му Диего Марадона-младши пред вестник „Марка“.

„Води се разследване. Ние, неговите деца, наистина вярваме в аржентинското правосъдие. Вярвам, че нещата не трябваше да завършат така. Убиха баща ми. Не е моя работа да повдигам обвинения и да търся кой е извършил това, но аз имам подозрения. Оставиха го на произвола на съдбата тогава, когато можеше да се направи нещо. Обещах на себе си, че до последните си дни ще се боря за справедливост“, каза той.

През 2022 аржентинската прокуратура започна разследване срещу осем лекари. Те са обвинени в непредумишлено убийство на Марадона. Съгласно показанията на свидетели, които се посещавали Марадона в дома му, мястото не е отговаряло на стандартите за човек след тежка операция.

Марадона почина на 61-годишна възраст на 25 ноември 2020. Причина за смъртта стана остра сърдечна недостатъчност. Мародона беше футболист на аржентинските Архентинос Хуниорс, Бока Хуниорс и Нюелс Олд Бойс, на испанските Барселона и Севиля, както и на италианския Наполи, чийто стадион носи името му. Той е шампион на Италия и носител на Купата на страната, носител на Купата на Испания и Купата на УЕФА. Марадона е изиграл 687 мача, в които е вкарал 363 гола.