Мая Ма с диагноза за коалиция между ГЕРБ и ПП

Обединение между „Продължаваме Промяната-Демократична България” и ГЕРБ-СДС не би било коалиция, а диагноза. Това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS председателят на „Изправи се, България” Мая Манолова. По думите й „политическият театър“ ще завърши с нови избори.

„Този първомайски трудов ентусиазъм по правене на правителство, който е обзел партиите в парламента, е състезание по говорене и надлъгване. Това е театър на сенките. Сенките са партийните интереси, които са различни от интересите на гражданите. В него наблюдаваме всякакви герои – трагични, комични, драматични, вкл. марионетни”, обясни тя.

По думите й по време на предизборната кампания партията й не е обявявала, че ще прави правителство.

„Не сме лъгали избирателите си. Двете големи партии приличат на две булки и двете искат брак, но мама и тати не дават. Страх ги е да кажат истината – правителство няма да правят. Сметката за представлението я плащат българските граждани”, допълни Манолова.

По думите й внесеният бюджет с дефицит от 6,4 процента не е на служебния кабинет, а е в резултат от управлението на „четворната коалиция”.