Мазало по ГКПП-тата с Румъния и Гърция

Трафикът на гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Гърция и Румъния е интензивен за товарни автомобили, съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на граничните пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от южната ни съседка, да използват за преминаване, освен „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от дирекцията.

По границата с Румъния трафикът на ГКПП „Видин“, „Дуранкулак“, „Кардам“ и „Оряхово“ е интензивен за товарни автомобили на изход от България. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Граничните проверки на „Калотина“ се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да бъде избегнат интензивният трафик, от „Гранична полиция“ съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“ и „Олтоманци“.

По границата с Турция и Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.