Мъж откри следи от стрелба по автомобила си заради паркомясто

 

Мъж откри следи от стрелба по колата си в квартал „Люлин“ в София, минути след като оставил 4-годишната си дъщеря в детски център. Една от дупките е по вратата, зад която е детското столче на детето. Случката се разиграва навръх Великден – в събота, съобщава бТВ.

Потърпевшият Ивайло Колегов разказа, че в събота срещу неделя оставя дъщеря си в детски център в квартала и паркира автомобила си пред жилищен блок в района. Десет минути по-късно намира колата си с две дупки от въдушен пистолет.

„Имаше частно парти, нямаше места пред детския кът и паркирах пред блок 789. Отидохме до къта и попитахме кога ще свърши партито, около 10 минути ни отне. Когато се върнахме при колата, заварих два изстрела с въздушен пистолет или пушка“, обяснява Ивайло Колегов.

Първоначално той не е пуснал сигнал в полицията, а е писал за случилото се в социалните мрежи. Б

„Хора писаха, че тук дори са им сваляли номерата. Тези три места, които са разчертани, не са към блока, а са част от улицата. Разчертали са ги и са решили, че това са техни места“, коментира пострадалият шофьор.

Негови приятели са го посъветвали все пак да подаде сигнал в полицията. Той го е направил в неделя, но е разочарован от реакцията.

„Отношението не беше това, което очаквах, но това ще го спестя. Останах с впечатление, че ме съветват да не се занимавам“, коментира мъжът.

От СДВР съобщават, че е образувана преписка и се работи по случая

Преди по-малко от месец отново в „Люлин“ жена пострада след като 40-годишен мъж стреля с въздушен пистолет. Пред униформените стрелецът тогава обясни, че се е целил в гарги.