Мексико
Мексико

Мексиканец предложи формула за справяне с кризата – 3 дни работа, 4 дни купон

Интересна формула за справяне с кризата и увеличаване на възрастта за пенсиониране предложи един от най-богатите хора в световен мащаб – мексиканският милиардер Карлос Слим.

Според него хората трябва да работят само три дни от седмицата, а през останалото време да бъдат свободни, за да правят каквото си искат. По този начин качеството им на живот щяло да се повиши, а това автоматично щяло да доведе до ръст в туризма, развлекателната индустрия, културата, спорта и образованието.

Лансирайки идеите си, Карлос Слим не забравя и факта, че хората днес живеят по-дълго. Логично погледнато, това означава, че те биха могли да се пенсионират по-късно, споделя милиардерът пред телевизия „Блумбърг“. Т.е. разходите за пенсионерите щели да намалеят. Съкращаването наполовина на работната седмица пък щяло да доведе до разкриването на нови работни места, а това от своя страна – да осигури динамика на бизнеса.

Преди няколко дни британските медии огласиха резултатите от изследване, според което работниците са продуктивни само три дни от седмицата. Когато е горещо и задушно, са в кондиция на работното място само за два дни и половина седмично.