Минчо Афузов се кандидатира за кмет на Сливен

Минчо Афузов влиза в надпреварата за кмет на община Сливен като независим кандидат, подкрепен от Инициативния комитет „Да си върнем Сливен“. Това стана ясно днес по време на пресконференция пред медиите, предаде kanal6.tv.

Към този момент над 50 учени, творци, лекари, юристи, архитекти и представители на бизнеса застават зад фигурата на Афузов. Сред тях са проф. Иван Гранитски, ген. Цветан Тотомиров, Дора Куршумова, Георги Тенев, Радка Кусева, д-р Галя Бакърджиева и др. Очаква се пълният списък с имената да стане ясен до дни, а броят на хората, декларирали подкрепа, да се увеличи двойно.

“Във времето на хаос и разпад, в което живеем, местната власт е последният стожер на държавността. По тази причина е важно какъв градоначалник ще има Сливен. Считам, че Минчо Афузов е достоен да бъде кмет. Той е отговорен, компетентен и инициативен. Ако искаме Сливен отново да се възроди, трябва да изберем човек, който поставя обществения интерес над личните, корпоративните и тяснопартийните интереси”, заяви проф. Гранитски.

В Инициативния комитет влиза и бившият главен архитект и заместник-кмет на Община Сливен Станимир Стамов. По думите му през последните години се наблюдава тенденция хора без управленски опит да заемат отговорни длъжности. “С кандидатурата на Минчо Афузов имаме реална възможност да изберем кмет, който притежава необходимия административен опит и познава дейността на институциите”, допълни Стамов.

От своя страна Афузов изрази благодарност към хората, които застават до него. “В момента, заедно с екип от специалисти, разработваме програма за управление и развитие на община Сливен, която ще бъде публично достъпна за коментари и предложения от страна на гражданите”, коментира Афузов.

Той обяви още, че тепърва ще търси подкрепа и от политическите партии, в това число и БСП, но бе категоричен, че безпринципна подкрепа нито ще иска, нито ще очаква. “Нищо не е на всяка цена”, заяви в заключение Афузов.