Мира Добрева се изповяда: Пиех и шмърках кокаин, беше хубаво

Тв водещата Мира Добрева, която бе на косъм да загуби живота си през септември, след като изпадна в кома, направи шокиращи откровения във фейсбук профила си. Там тя публикува скандален откъс от новата си книга, за която твърди, че ѝ е отключила прокоба, заради която я застигнали тежките здравословни проблеми.

„Отдавам случилото се на романа ми, който завърших предишния ден. Пишех го в последните две години. Една от героините умира, слава Богу, не бях аз. Днес съм добре, вече съм добре и продължаваме напред, както се казва в клишето. Избягвам да говоря по темата, защото това, което ми се случи, предполагам, се е случило и на други хора и премеждието не бива да става повод да обикалям телевизионни студиа.

Още ме е страх, още го преодолявам. Това, което ми се случи, е било предопределено от новия ми роман. Аз самата бях изненадана – да си в кома е нещо, което обръща мирогледа ти, поглеждаш много навътре в себе си“, казва Мира. Във фейсбук профила си тя публикува и шокиращия разказ от новата си книга.

„Моето предположение е, че ако човек е с по-отворен дух, по-възприемчив към духовното, а не към материалното, той полудява, когато пие алкохол. Всички дяволи му се натрупват, защото е блокирал духа, няма защита. Когато Го няма Бога в нас, ставаме отворена врата за силите от по-ниските нива. И Сатаната започва да си играе с нас.

Аз, като се напиех, какво правех? Ставах подвластна на подтици и желания, които ме бутаха в посоки, над които нямах контрол – ходѝ по мъже, шмръкнѝ кокаин, похарчѝ си заплатата, не ходѝ на работа…, обиждай, мачкай, унищожавай! Като съм била пияна, съм живяла този живот не на макс, а на десет макса, взети заедно. Но това е съсипващо, сгромолясващо чувство.

И има уловка – от толкова каране на макс на живот с алкохол често ми ставаше скучно да съм просто пияна. Тогава минавах в следващата категория – шмърках. И усещането е наистина хубаво, но само заради едно – че светът и неговите отговорности се изключват! Освен че изчезваха тревогите и болките, изчезваше и всичко друго. Работата, децата, приятелите – всичко се изпаряваше. И започнаха да ми избиват циреи. Умствени циреи“, пише Добрева в новия си роман.

Припомняме, че тв звездата живее втори живот, след като лекарите в „Пирогов“ успяха да я спасят след спешна операция на стомаха. Драмата се случи в средата на септември след неин поход до Рилските езера, когато внезапно ѝ прилошава и се налага да бъде откарана в болница с линейка.