Мис „Силикон“ е хваната да кара след употреба на кокаин

Носителката на титлата „Мис Силикон“ Катрин Йорданова е била хваната да шофира след употреба на кокаин. В понеделник тя е била спряна за проверка от полицейски патрул в Студентски град в София. Пробата ѝ за алкохол е била отрицателна, но тази за наркотици е реагирала на кокаин.

Йорданова отведена във ВМА, за да даде кръвна проба. Очаква се по-късно да бъде арестувана за 24 часа.

Малко по-рано Йорданова пусна видео в социалните мрежи, в което се вижда как кара с висока скорост. На прозореца на колата има стикер на парламента, съобщи бТВ. От народното събрание не са казвали дали автомобилът е техен.

Това не е първата ѝ проява. Преди няколко седмици Йорданова качи видео, в което кара с 260 километра в час. Тогава обаче МВР не успял да докаже, че тя е извършила нарушението. Причината – то не е било заснето с камера на полицията, нито пък на случката има свидетел. Шофьорката снима сама, а когато полицаите я потърсили казала, че не е била тя зад волана. Затова ѝ е връчен само предупредителен протокол.

Преди няколко седмици полицията арестува за кратко поп фолк певицата Диона след като тя също даде положителна проба за кокаин.

„Стикерът, който е заснет на показан клип за шофиране с превишена скорост, е копие, наподобяващо стикер на служебен автомобил от гаража на парламента.“ Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание в отговор на въпроси на „24 часа“ по повод стикера върху колата, с която „Мис Силикон“ Катрин Йорданова бе хваната да кара кола с превишена скорост.

„Пропуските на личните автомобили на депутатите важат само за спиране на паркинга на Народното събрание. На тях има обозначен пореден номер, име и фамилия на народния представител и номер на автомобила“, уточняват от парламента. И допълват, че допълнителните подробности за изясняване на конкретния инцидент са от компетенцията на Министерството на вътрешните работи.