Мис Силикон с най-малко пет нарушения на пътя, грози я затвор

Ако автомобилът е неин, ще бъде отнет, ако е на друг човек, той ще трябва да го заплати

Най-малко пет нарушения се виждат в клипа, публикуван от Катрин Йорданова – „Мис Силикон“, извън доказаното шофирането под въздействие на кокаин.

Това каза Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи по бТВ. „Тя говори по телефона, което е забранено. Шофира без колан. Има домашен любимец в скута си, което е изключително опасно. Освен това шофира без ръце. Всичко това са груби нарушения на правилата за движение по пътищата“, поясни той.

Катрин Йорданова публикува поредното видео в социалните мрежи, в което шофира с превишена скорост в София. На стъклото на автомобила се забелязва стикер с надпис „Република България – Народно събрание“, който обикновено имат депутатски автомобили. По-късно Катрин Йорданова беше арестувана за шофиране след употреба на кокаин.

Тодоров коментира, че наказанието за Катрин Йорданова ще бъде много строго и припомни, че за шофиране под въздействието на наркотици се отнема автомобила. „Ако автомобилът не е неин, левовата му равностойност трябва да се плати от реалния собственик. Той ще бъде лишен от шофьорска книжка и ще плати глоба от 2000 лв.“, поясни още Тодоров.

Той поясни, че внасят сигнал в Районна прокуратура – София, защото това е единственият начин да се противодейства на този род опасни прояви на пътя. Според него пътна полиция е с ограничени правомощия, когато става дума за заснети в клип нарушения на закона.

„Назначената експертизата ще докаже, че именно тя е шофирала автомобила. Ще се сравнят татуировките, ще се разгледат и други обстоятелства и факти. Катрин Йорданова може да влезе в затвора за три години“, поясни Тодсоров.