Млад мъж има нужда от средства в борбата с рядък вид рак

37-годишният Стелиян Ангелов от Троян се бори с рядко онкологично заболяване – липосарком.
Той се нуждае от спешна операция в чужбина, за която са нужни 270 000 лева. Сумата е непосилна за семейството му.

Снимка: bTV

За Стелиян всичко започва с леки болки в краката, а през януари става ясно, че е болен от рак. Сега е на легло, обездвижен и в тежко състояние.

„Открива, че има липосарком, а в превод това означава злокачествен тумор на мастната тъкан, която го удря в крака“, разказва приятелката му Симона.

В България лечението е невъзможно.

„Такова дават само в Турция, като те дават надеждата, че там може да се размине и без ампутация на крака. За операцията са ни нужни 270 000 лева. Това е един човек, който заслужава да му се помогне“, допълва приятелката на Стелиян.

За да помогнат на Стелиян, приятели от Априлци организират няколко благотворителни каузи. Една от тях е тази събота.

„В този благотворителен базар сме заложили доста ръчно изработени продукти, които могат да се закупят от хората, които го посетят. Ще има организирани игри за малки и за големи“, казва Мартин, приятел на Стелиян.

„Всички подкрепяме Стелиян, той не е сам в тази борба. Той да вярва, както ние също вярваме, че той ще оздравее. Затова призовавам всички да застанем зад него, да му помогнем и да му покажем, че за него идва едно много добро бъдеще“, призова приятелката на Стелиян Симона.

Ето как да помогнете на Стелиян:

Банка:

Алианц Банк България

IBAN

BG62BUIN95611000712503

BIC

BUINBGSF

Получател:

Фондация Павел Андреев

Основание:

Дарение за Стелиян Ангелов