сняг
сняг

Много сняг до края на февруари

Ще има само три слънчеви дни в София

Постоянни валежи очакват страната страната през февруари. Предстоят ни студ, ветрове и снегове, показват данни на авторитетния метеорологичен сайт accuweather.com.

Малък Сечко ще донесе само три слънчеви дни в столицата. Слънцето ще пробие гъстите облаци в средата на месеца за 48 часа. През останалото време не излизайте от вкъщи без чадър, защото ще вали дъжд, който постепенно ще преминава в сняг. Валежите ще обхванат цялата страна, включително и традиционно най-топлите райони в южната част на България.

По морето ще бъде облачно, с вероятност за превалявания в последните две седмици на месеца. В планинските райони се очаква да натрупа нова дебела бяла покривка.

Средните температури за страната ще са около 0 градуса. В най-студените дни живакът ще падне до минус 6 градуса. И въпреки песимистичните прогнози на синоптиците през втория месец на новата година ще има и топли дни.

Очаква се на 1 и 2 февруари термометрите да ударят 10 градуса в повечето райони на страната, а в най-южните точки ще бъде 12 градуса.

Подходящо за разходки сред природата ще бъде и между 8 и 13 февруари, когато ще бъде най-слънчево. В планините обаче бъдете нащрек за лавини. Очаква се най-доволни да бъдат хотелиерите по зимните ни курорти, защото сняг ще има и пистите ще са идеални за ски.