Мрежата завря! Слави поиска референдум за президентска република, попиляха го

Шоуменът, изживяващ се като политик Слави Трифинов, втрещи целокупния български народ, като в специално видеоизявление, излъчено в любимия му за подобен род „бомби” Фейсбук, поиска референдум: Дали България да стане президентска република, или да си остане парламентарна. Той пожела да влезе в следващия парламент – не, не за да яде от прословутите кюфтета в столовата, а уж за да е гарант, че от допитването ще има резултат. Следва да се напомни, че от преди инициираните от него референдуми нищо не произлезе.

Новоизлюпният партиен лидер удобно пропусна, че по конституцията само Велико народно събрание може да реши за промени във формата на държавното устройство, както и на държавното управление.

Дългия не обясни защо аджеба се налага да се сменя конституционното устройство на България, която е парламентарна република. И защо трябва да се разбие моделът на политическата система, като президентът, който и да е той, пак е избираем, тоест е политик, ерго за него важат всички гореизброени клиширани констатации на Трифонов.

Идеята за референдум президентска република предизвика фурор в социалните мрежи.

Ето само малка част от колажите, меметата и коментарите, които заляха Фейсбук.