Мутрите на тръни: Петьо Плевенския издъхна в Тайланд

Известният контрабандист Петър Пануков, по прякор Петьо Плевенския, е издъхнал в Тайланд. Причината за смъртта е масивен инфаркт. Плевенския стана известен по време на местните избори, когато се заговори, че кметът на Балчик, Николай Ангелов е назначен от лица от подземния свят, и едно от тези лица е Петьо Плевенския.

В ъндъграунд средите, а и в медиите, се твърди, че Плевенския е сред приближените на Константин Рогов – Рогача и Ивайло Паунов – Джованито, които бяха задържани преди време в Испания за кражби и трафик на леки автомобили.

С натрупания финансов капитал от Испания Плевенския и аверите му започват да инвестират в България чрез Живко Диков-Айсберга. Айсберга нашумява в аферата за продадената ни държавна граница за компенсаторки, за което държавата да води десетки дела, за да си я върне.

По непотвърдена информация в Балчик почти няма общински имот на първа линия, който да е нает от общината от фирма, която да не е свързана с Плевенския и Джованито. Според източници пътищата на двамата авери са се преплели преди доста години, като двамата са извършвали контрабандна дейност в Марбея, Испания.