МВР атакува купувачите на гласове в Пазарджишко

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда на територията на Пазарджишка област, информира говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Той уточни, че в магазин за хранителни стоки в град Септември полицията е открила списък с имена на хора и суми срещу тях. На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление.

Извършват се проверки на територията на повечето общински центрове, като към момента екипите извършват дейности на територията на пазарджишкия квартал „Изток“, велинградския квартал „Анезица“, в кварталите  „Пирин“ и „Луковица“ в гр. Пещера, в селата Семчиново и Симеоновец , както и в градовете Септември и Панагюрище, каза още Стоянов.

Инспектират се търговски обекти, заложни къщи, питейни заведения, игрални зали и клубове. Правят се проверки на моторни превозни средства и лицата в тях.

В операцията участват служители от Областната дирекция на МВР в Пазарджик, районните управления в Пазарджик, Септември, Велинград, Пещера и Панагюрище, съвместно с екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.