МВР проверява жалбите на убития Иван Владимиров срещу психясалото ченге

Проверка в 5-о РПУ на столичната дирекция на МВР се извършва в момента във връзка с постъпвалите там жалби и сигнали срещу бившият полицай, обвинен за убийството психолога Иван Владимиров, заяви пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По  думите на министър Демержиев особеното в случая е, че жалбите и сигналите срещу психясалия 52-годишен Румен Тончев не са били за заплахи с насилие или саморазправа:

„Трябвало е да дадат индикация, при всички случаи, на полицейските служители, че може да ескалира конфликта, но в нито една от тези жалби и сигнали, които са ми докладвани към момента, няма ясно оплакване от физическа саморазправа, а още по-малко заплаха или закана с убийство“.

Дали сме указания още в началото на мандата към подобни случаи  да се подхожда с внимание , подчерта още министър Демерджиев:

„Сега главният секретар отново обръща внимание на всеки един ръководител, че лично ще носи отговорност, ако подобни случаи не бъдат проверени и третирани своевременно. Очевидно трябва време, за да могат служителите да възприемат тези указания, да почнат да ги изпълняват стриктно. Ще направим всички необходимо това да се случи“.