МВР свърза Васил Божков с разстрела на Алексей Петров

Спецакция тече в имотите на Васил Божков. Тя се провежда съвместно от Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“. Проверяват се два офиса на бизнесмена. Причината – търси се връзка с убийството на Алексей Петров.

Претърсванията в имотите на Васил Божков се извършват по неотложност, обясниха от прокуратурата. Това означава, че има нововъзникнало спешно обстоятелство. Акцията тече и в момента и за това още не е докладвано на прокуратурата какво се търси и какви доказателства се събират.

На 5 септември 2023 г. Софийският апелативен съд наложи домашен арест с електронна гривна на Божков във връзка с едно от делата срещу него, свързани с хазартна дейност. Едва 11 дни продължи същинският арест на бизнесмена, който се завърна у нас след три години и половина в Дубай. За разлика от него съпругата му Елена Динева, която също беше обвинена през 2020 г., престоя в килия 8 месеца.

Мярката му е наложена по хазартно дело за неплащане на над 500 млн. лв. такси от лотарийни игри. Той е обвиняем с още осем човека. Това, че Божков ще изтърпява санкцията на ул. „Московска“ 43, стана ясно още тогава от определението на съда, което е окончателно. Там е офис сградата му, а официалният му дом е на бул. „Васил Левски“.