„На никого не пожелавам да види тази картина“: Питбули нахапаха смъртоносно домашно куче в с. Лозен

Той беше издърпан в двора на къщата и разкъсан, разказа собственикът на убитото животно

Питбули нахапаха смъртоносно домашно куче в с. Лозен по време на разходка. Въпреки опитите на собствениците да спасят домашния си любимец, животното умира заради тежките наранявания.

В неделя – 10 март, Тодор Дюлгеров и съпругата му са разхождали домашния си любимец, когато от съседна къща питбул се подава и издърпва тяхното куче. Домашното куче е било на свободен повод, който му позволява да се отдалечи на 2-3 метра.

„Зад оградата не се чуваха звуци и нищо не издаваше, че отзад има някаква опасност. Кученцето се доближи до нея и в следващия момент видях, че зад вратата има две големи кучета – питбули. Опитах се да го издърпам, но беше късно, защото единият се беше спуснал и го беше захапал за муцунката. Опитах се да го ударя отгоре, за да мога да освободя кучето. Той беше зверски издърпан в двора на къщата и беше разкъсан. На никого не пожелавам да види тази картина“, разказа Дюлгеров.

В един момент собственичката на питбулите е излязла и с много усилия е успяла да върже кучетата.

„Нашето куче дишаше, но видимо беше в много тежко състояние. Закарахме го на ветеринарен лекар, но ни беше казано, че раните му са несъвместими с живота“, допълни Дългеров.

Собственичката на питбулите се е извинила и е казала, че много съжалява. Предложила е на стопаните ново кученце, но те отказали.

Илияна Лютачка, която живее в района и има малки деца, уточни, че кучетата са три. Тя се страхува за децата си, защото питбулите могат във всеки момент да прескочат оградата.

Тодор Дюлгеров е опитал да подаде жалба в 8-о Районно управление, но там му казали, че кучетата са били в двора и за тях няма престъпление.

„За мен това е странно, защото нашето куче не беше в двора, то беше издърпано насила. После отидохме в Община Панчарево, разказахме за случая и оттам поеха ангажимент да създадат комисия, която да разследва този инцидент. Ние си загубихме кучето, няма как да го върнем, но апелирам такива случаи да не се повтарят“, каза собственикът на убитото животно.