Най-после! Кошлуков изчегърта Петър Стоянович от БНТ

Емил Кошлуков най-сетне свали от екран словоблудеца Петър Стоянович. Това обяви самият той с публикация във фейсбук профила си, която започва с: Кошлуков уволни Стоянович…

„С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като „защита на приличието и добрия тон“, бях свален от екран лично от генералния директор“, пише още той.

За наш ужас Стоянович е бивш министър на културата. Той имаше своя рубрика в предаването на Георги Любенов по БНТ в събота.

През март СЕМ наложи глоба на БНТ заради думи на професора, изречени в рубриката му „Живите архиви“. В наказаното предаване Стоянович разказваше с хапливото си чувство за хумор за месопроизводството преди 1989 г. Според зрителите и медийните надзорници езикът му нарушил „добрите нрави“.

Още тогава Кошлуков коментира, че ще има преразглеждане на рубриката на Стоянович. „Професорът не внимава много с езика си сутрин рано“, добави директорът на обществената телевизия.

Ето какво още написа Стоянович в профила си днес:

Споделям като историк, че е странно в модерното време да ставаме свидетели на практики от минали времена, но явно има хора, които могат само друго да правят с ножа, а не хляб да режат.

На нацията и нейните управляващи оставям за размисъл какви хора ги представляват по високите етажи, примерно на десетия?

А на любителите на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката – след първия свален паметник водите й скоро ще отнесат и следващия.

Не унивайте и до нови срещи.